Ziyaretin ilk bölümünde Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Murat Güreşçi ve diğer yetkililer, Vali Çeber’e işletme faaliyetleri ve madendeki iş güvenliği hakkında brifing verildi. Brifingin ardından Vali Çeber ve ailesi madene inerek, maden cevherini çıkarma işlemini yerinde inceledi ve işçilerle bir araya geldi.

Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Murat Güreşçi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, işletme olarak çevre konusunda çok hassas olduklarını ifade etti ve ayrıca Rize’de birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldıklarını, bundan sonrada bu tip konularda üzerlerine düşen görevi her zaman yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti.

Rize Valisi Kemal Çeber, iş güvenliği konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı Genel Müdür Güreşçi’ye diğer yetkililere teşekkür ederek; “Tarafıma yapılan bilgilendirmeler ve maden alanında bulunduğum süre içerisinde Çayeli Bakır İşletmelerince iş güvenliğinin ve madencilerin sağlığının çok önemsendiğini görmekten mutlu oldum.

Maden alanı içerisinde başta iş güvenliği açısından dünya standartlarında çalışma koşulları sağlanmış” dedi ve Çayeli Bakır İşletmelerince Rize genelindeki sosyal sorumluluk projelerine sağlanan katkı ve çevreye karşı gösterilen duyarlılıktan dolayı da tüm ilgililere teşekkür etti.