Rize Yeşilay Şubesi, Türkiye Satranç Federasyonu Rize İl temsilciliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlüğü iş birliği içerisinde 2-3 Mart 2024 tarihlerinde satranç turnuvası düzenlenecektir.

Turnuva kapsamında 8 yaş altı ilkokul ve ortaokul düzeyinde toplamda 150 lisanslı sporcu yarışacaktır.

Turnuva İsmail Kahraman Kültür Merkezi Satranç Salonu’nda gerçekleşecektir. 2 gün sürecek olan turnuva 2 Mart 2024 Cumartesi Günü saat 10:00’da açılış töreni ile başlayacaktır. 3 Mart 2024 Pazar günü saat 17:00’da ödül töreni ile son bulacaktır.

Akman: 'Çay sektörünün desteklenmesi, çayın  geleceği açısından önemlidir' Akman: 'Çay sektörünün desteklenmesi, çayın geleceği açısından önemlidir'

Turnuvada kategorilerinde ilk beş dereceyi elde eden sporculara madalya verilecektir. Ayrıca dereceye giren sporculara Rize Yeşilay tarafından çeşitli hediyeler verilecektir.

Rize Yeşilay Şube Başkanı Selçuk Beşikçi, yaptığı açıklamada, ”Yeşilay bağımlılıkla mücadele ederken, satranç zihinsel becerileri geliştirmeye yardımcı olur. Her ikisi de toplum sağlığı ve bireysel gelişim için önemlidir. Etkinlik kapsamında insanların erken yaşlarda sporla ve Yeşilay ile tanışarak hayatlarının her anında bağımlılıktan uzak bir yaşam sürmeleri amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.