Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, tıbbın tüm dallarında gelişmiş dünya ülkeleriyle yarışır hale gelinen günümüzde etkili, verimli, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunulduğunu bildirdi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, insanların daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp biliminin, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olduğunu ve bu doğrultuda tıp biliminin insan sağlığının korunmasını, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesini en temel hedef olarak belirlediğini ifade etti.
Mesleğin her alanında yıllarca insan sağlığı için hizmet veren, insanların yaşam kalitesini yükselten ve “Önce İnsan” diyerek halka daha sağlıklı bir hayat sağlamak için tüm zorlukları sırtlanan, 7 gün 24 saat canla başla çalışan, fedakar, cefakar ve özverili sağlık çalışanlarının göstermiş olduğu çabaların her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirten Prof. Dr. Necat Yılmaz, şunları kaydetti:
"Emeği hiçbir maddi değerle karşılanması mümkün olmayan kıymetli mesai arkadaşlarım, öncelikle hekiminden hemşiresine, tıbbi sekreterinden hizmetlisine kadar tüm sağlık çalışanlarımıza bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyor, tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutluyor, bugün aramızda olmayan değerli sağlık çalışanlarımızı da saygıyla ve minnetle anıyorum."