Aydınlatma işleri Rize Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Engindere mahallesi ve Akarsu köyü arasında bulunan 50 metre uzunluğundaki asma köprü, yeni haliyle bölgeye ayrı bir güzellik kattı.

BAŞKAN KASAP, BÖLGEYE VE ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN..

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Aydınlatma sistemlerinin günlük yaşamın bir parçası olduğunu belirterek, “Geniş açıklıkların aşılmasında en çok tercih edilen Asma köprülerimizin en eskilerinden olan bu köprümüzün aydınlatmasını yaparak, bölgenin ve şehrin görselliğine katkı sağladık. Önceki haliyle soğuk bir yapı olarak duruyordu. Şimdi çok daha güzel bir görünüm kazandı. Bölge halkı artık farklı bir güzelliğin içerisinden geçerek yürüyecek. Bölgeye ve şehrimize Hayırlı olsun” dedi.

47 YILLIK KÖPRÜ 200 METRE LED LE AYDINLATILDI..

Köy Muhtarı Bayram Dinç, Özellikle yaz aylarında yoğun olarak kullanılan ahşap köprü, Karayolları tarafından yenilendi. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın talimatıyla da Aydınlatılması yapıldı. Muhtar Dinç, 1970 yılında köyün zengin işadamlarının yaptırdığı köprü, 1977 yılında köylüler tarafından yenilenmişti diye konuştu. 47 yaşında 50 metre uzunluğundaki asma köprünün iskeleti, sırma tel ve kalın sac, 200 metre 3 çift şerit led kullanılarak da aydınlatılması yapıldı.