53 Gazeteciler Derneği tarafından yapılan olağan üstü kongre sonrası ilk ziyareti Çaykur Genel Müdürüne yapan Dernek yönetim kurulu Çaykur Genel Müdürü ile yeni sezon ve çeşitli konuları konuştu. Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu hayırlı olması dileğine bulunduktan sonra “ Yeni sezon hazırlıklarımız sürüyor, kapasitemiz 9 bin 100 ton dolayında, yeni sezonda yine üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Biz üreticimizin tüm ürününe talibiz ve asla üreticimizi ezdirmeyiz. Geçtiğimiz sezon üreticimiz iyi bir sezon yaşadı, bunun devamı gelmek zorunda, önceki yıla göre kapasitemiz daha güçlü ve daha çok. Havaların sıcak gitmesi ile birlikte Nisan ayı içinde kampanyanın başlayabileceğini düşünüyorum” dedi.

Stevia da deneme yapacağız

Bazı bölgelerde fidan dağıtımı yapacaklarını belirten Sütlüoğlu “ Stevia fabrikası 3-4 ay içinde deneme üretimine hazır olacak.  Şu an fidan yetiştiriciliğimiz devam ediyor ve bazı bölgelere dağıtım yapacağız.  İyi sonuç alacağımızı düşünüyorum. Öncelikle alt yapıyı güçlü yapmamız gerek. Bunun yanında Paketleme tesislerimiz ise Yılsonuna kadar bitmiş olacak” dedi.

İçimizde temizlik yaptık​

53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ise daha güçlü ve kapsamlı bir yönetim ile dernek olarak sahada olacaklarını belirterek “ İçimizde temizlik yaptık, bu temizlik sonrasında daha güçlü ve herkesi kucaklayan bir yönetim ile sahadayız. Amacımız Rize’nin kalkınmasına katkı sağlamak olacak. Rize basını olarak her zaman Rize önceliğimiz olacak” dedi.

 Ziyarete Dernek Başkanı Mustafa Bayrak, DHA Bölge Müdürü Muhammet Kaçak, Kaçkar TV genel müdürü Turgay Terzibaş, DHA Rize Temsilcisi Aytekin Kalender, Fırtına Gazetesi Yazı işleri müdürü Fikret Karabulut, Gazete Rize temsilcisi Arzu Erbaş katıldı.