Köylerine dolmuş olmadığı için Güneysu dolmuşları ile ulaşım sağlayan Akarsu Köyü sakinleri devam eden Güneysu duble yolunu kullanırken tehlike ile karşı karşıya kalıyor.

Yayların geçebilmesi için herhangi bir gösterilmezken, keskin virajların bulunduğu yola dikilen fidanlarsa görüş mesafesini düşürerek kazalara davetiye çıkarıyor.

Akarsu Köyü Muhtarı Bayram Dinç her mecrada yaşanabilecek tehlikeyi anlatmaya devam ederken yetkililerden önlem alınmasını istiyor. Dinç:” Burası Akarsu Köyü girişi, kavşaktan araç girip çıkıyor, hem de yayalar. Bu bölgede yolda keskin viraj var, süratli gelen araç, ne kavşaktan çıkan aracı görüyor ne de yayayı. Yayada karşıya geçmek için virajdan gelen aracı göremiyor. Nedeni ise refüjdeki fidanlar. Bu durum Akarsu Köyü halkını tehlikeyle karşı karşıya bıraktı. Köyümüzde dolmuş yok , ulaşımı tamamen Güneysu dolmuşlarıyla sağlıyoruz, mecburen bu karayolundan karşıdan karşıya geçmek zorundayız. Ama malesef karayolları bize yardımcı olması gerektiği yerde aksine bizleri tehlike yaratacak şeylerle karşı karşıya bıraktı. Yetkililerden bu bölgedeki fidanları kaldırmasını talep ediyoruz. Burda köyümüzden birileri ezilirse bunun sorumlusu Karayolları olacaktır.”dedi.

Haber: ARZU ERBAŞ