Kansızoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Bu topraklarda tarih boyunca pek çok ihanet yaşandı, 15 Temmuz 2016 en karanlık en kanlı ihanetlerden biridir. Bu darbe girişiminin arkasındaki elleri ve akılları hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Milletin iradesini temsil eden TBMM’ye atılan bombalar, sıkılan kurşunlar, aslında insanlığa, demokrasiye ve hukukaydı.

15 TEMMUZ 2016 tarihinde darbe girişiminin sonucu henüz belli olmamışken alanlarda halkımızla birlikte özgürlüğümüzü hep birlikte haykırdık. Ve hep bir ağızdan “HAYIR” dedik.

Önceliğimiz Türkiye dedik, önceliğimiz demokrasi dedik, önceliğimiz halkın iradesi dedik.

Darbe girişiminin en başından itibaren Türkiye’mizden yana, demokrasimizden yana taraf olduk.

Ve and içtik bu önceliklerden hiçbir şekilde sapmayacağımıza, önceliklerimizi korumak için her türlü bedel ödemeye hazır olduğumuza dair.

Millet olarak özgürce, birlik ve beraberlik içinde yaşamamızın ve tekrar darbe/işgal girişimlerini önlemenin yolu, başta FETÖ/PDY ve PKK olmak üzere bütün terör örgütlerinin kökünü kazımaktan, devletimizi terör örgütlerini arındırmaktan, daha fazla demokrasiden ve hukukun üstünlüğüne dayalı devlet olmaktan geçmektedir.

AKES-DER olarak terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunmayı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Hiçbir ayırım yapılmaksızın ihanet edenler yakalanmalı ve hak ettikleri cezayı çekmelidirler. Ancak bu gerçekleştiğinde toplum vicdanı rahatlayacak ve devlete olan güven en güçlü şekilde tesis edilecektir” dedik.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz."