18 kişilik delegasyon ekibinin içinde bulunan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 35. Genel Kurul’da çeşitli değerlendirmelerde bulundu. 
Farklı ülkelerde yapılan yerel seçimler üzerine değerlendirmeler yapan Başkan Kasap, Avrupa Ülkelerine yönelik göçlerin nedenlerini ve alınması gereken tedbirleri anlattı.

Genel Kurul toplantısında, Ekonomik sıkıntılar sebebiyle Avrupa Yerel Ve Bölgesel Yönetim Konseyi’nin tasarruflu işlemesine katkıda bulunacak değişiklikler yapılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti. 
Toplantıda aynı zamanda, yerel yönetimlerde, yönetimin ve hizmetlerin daha nasıl verimli olabileceği konuları ön plana çıktı. Özellikle yerel yönetimlerde yolsuzluk ve adam kayırma gibi ahlak dışı davranışların önlenmesi için alınması gereken tedbirler üzerine önerilerde bulunuldu.
Yine aynı şekilde toplantıda yerel yönetimlerde çağın ve teknolojinin gerektirdiği yenilikleri kullanarak hizmetlerin vatandaşa sunulmasının altı çizildi. Bu bağlamda özellikle “akıllı kent” başlığı altında ileri teknolojinin kullanılması vurgulandı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da toplantıda yapılan tartışmalar ışığında şunları aktardı: 
“Rize Belediye olarak bizler teknolojinin kullanımını çalışmalarımıza geçen zamanlarda içerisinde başladık. Belediyemizin kurumsallaşma sürecini tamamladık. Bundan sonra da Rize 2053 Projesi çerçevesinde “akıllı kent” yaklaşımı için başlattığımız çalışmalarımızı hızlandıracağız.”
Toplantı da küresel gelişmeleri de değerlendiren Başkan Kasap, Dünya’nın Kaotik bir süreçten geçtiğini yapılan paylaşım ve tartışmalarda çok net görülmekte olduğunu ifade etti.

Başkan Kasap son olarak da, Ülkemiz bu gelişmelerden etkileniyor olsa bile, Ülkemizin bunu fırsata çevirecek bilgi, birikim ve değerlere sahip olduğunun da vurgusunu yaptı.