Açılışa Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Smart Hidro Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansun, Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Böylesine güzel bir enerji üretim projesiyle karşılaşabilmek gerçekten bizim için bir şanstır. Bu konuda katkısı olan herkesi kutlamamız gerekiyor” diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Projenin içerisinde bütün paydaşlarımızla beraber tamamlanması için mücadeleyi verdik. Bu tesis Türkiye’de kendi çapında bir ilktir. Şehir şebekesinin suyundan elektrik üretilen ilk enerji santralidir. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın dediği gibi su akar Türk yapar ifadesini ‘su akar Rizeliler yapar’a güncelliyoruz.” dedi.

Smart Hidro A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansun, “Görmüş olduğunuz şu andaki tesis yapılan yatırımların 3’te biridir. İnşallah 10 gün içersinde çalışmalarımızın bir ikinci yarısı daha devreye girecektir. Geriye kalan 60 günlük sürede de tamamı aktif olarak çalışacaktır. Burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılışın ardından, enerji santrali gezildi, içme suyu arıtma tesisleri ve Scada görüntüleme merkezi incelendi.