Güneysu Ballıdere Köyü’nde, vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen ağaç kesimi sırasında ENH direkleri – iletkenleri ve 700 metrelik orta gerilim hattı zarar görmüş verilen zararlar sonucu Çoruh EDAŞ ekipleri gerekli müdahalede bulunmuştur. Yapılan yoğun çalışmalara rağmen 2 trafo bölgesindeki aboneler 27 saat enerjisiz kalmıştır.

Pazar İlçesi Balıkçılar Köyü’nde BOTAŞ doğalgaz boru döşemesi sırasında orta gerilim beton direk hasarlanmış bölgede hasarlanan direk ekipler tarafından yenilenmiştir.

Kalkandere Ormanlı Köyü’nde vatandaşların geç saatlerde arazilerinde yaptıkları ağaç kesimi sırasında orta gerilim hatlarına zarar verilmesi sebebi ile abonelere 16 saat elektrik verilememiştir.

Fındıklı İlçesi’nde Belediye ekiplerinin Sahil Mahallesi’nde yaptığı kazı çalışması sırasında orta gerilim seviyesinde yer altı kablolarına hasar verilmesi sonucu hasarlanan kablolar onarılarak abonelere kısa sürede enerji verilmiştir.

Rize Merkez Ambarlık Köyü Fatih Mahallesi’nin alçak gerilim şebekesinde mevcut alpek kablonun hasarlanmasından 70 abone 3 saat enerjisiz kalmıştır.

Rize ili genelinde şebekelere verilen bu hasarların onarımı Çoruh EDAŞ personelleri tarafından yapılmakta olup aboneleri mağdur etmemek ve müşteri memnuniyeti amacı ile yoğun çalışmalar çerçevesinde yürütülmüştür.

Bu tür zararların oluşmaması ve abonelerin enerjisiz kalmaması için Çoruh EDAŞ dağıtım hatlarının geçtiği güzergahta yapılan çalışmaların 444 9 186 Çoruh EDAŞ çağrı merkezine bildirilmelidir. Yapılan bildirimler ile abonelerin mağdur olmaması ve tesislerin zarar görmemesi için acil tedbirler alınacaktır.