3 Nisan’da yapılacak RTSO seçimleri öncesi projelerini açıklamaya devam eden Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Asım Çillioğlu’nun gündeminde inşaatı devam eden AVM Projesi vardı. AVM projesinin Rize için şart olduğunu ancak AVM’nin yerinin doğru olmadığını belirten Çillioğlu, “ 81 ilin içinde AVM olmayan ender illerden biride Rize. Endüstride, sanayi, eğitimde kültür turizmde mesafe alabilmek için modern kentlerde olan birçok şeyin ilimizde olması gerekir. İyi bir doktor, öğretmen, futbolcu yöneticinin bir şehre gelebilmesi için yaşam şartlarının iyi olması gerekir. Bunun için AVM’de olmazlardan bir tanesi. AVM’ nin yerini doğru bulmuyorum, artık AVM’nin yerinin yanlış olduğunu tartışmanın anlamı yok. Bu yapılırken bazı şeyler ön görülemedi, bunlardan biride bağlantı yolu nasıl yapılacak, giriş çıkışlar nasıl olacak, binalar ne olacak? Uluslararası firmalarla çalışılan bir AVM’nin bu sorunları çözümlediğini düşünüyorum. Binalara çok düşük değerlerde istimlak edilerek vatandaş mağdur edildi. Verilen tarihe göre AVM yaklaşık 1 yıl içinde açılacak. AVM açılana kadar Rize’nin içindeki trafik sorunu çözülemezse Rize’deki birçok esnaf ve tüccar batar. Arabasını park edecek yer bulamayan vatandaş berbere gidemiyor, lokantaya gidemiyor, AVM açılınca ne yapacak, kapalı otoparkı var, yazın serin kışın kafana yağmıyor herkes AVM’ye gidecek. Bu soruna acilen çözüm bulunması, alternatifler üretilmesi lazım.” Dedi.

“ SORUNLAR PAYDAŞLARIYLA ÇÖZÜLECEK “

Rize’de yaşanan trafik sorunu gibi birçok sorun paydaşları ile beraber çözülmelidir diyen Çillioğlu “ Trafik sorunu tüm paydaşlarla çözülmeli, paydaşlar esnaftır tüccardır, taksicilerdir, minibüsçülerdir, öğrencilerdir, velilerdir, vatandaşlardır. Bunları bir araya getirecek olan Ticaret Odası’dır. Oda üyelerine güç verir, akıl verir, yol gösterir, sorunlarını çözer, şimdiye kadar ticaret odasının böyle bir çalışması var mı? Diye sordu.

Ekibimizi oluştururken her türlü soruna çözüm üretecek kadrolara dikkat ettik diyen Çillioğlu” Ticaret odası meclis üyeleri adaylarımız arasında şehir plancısı, inşat mühendisi, makine mühendisi, çevre mühendisi, bütün birimlerden arkadaşlar var. Bir sorun olduğu zaman komisyon kurulacak ilgili arkadaşlar seçilerek çözüm için çalışacak.” dedi.

“OY VERMEZSENİZ HESAP SORAMAZSINIZ”

Rize’deki ekonomi ve ticareti Rize’nin geneline yayacağız. Bunu yapabilmemiz için hükümetin imkânlarından faydalanmamız gerekiyor. Şuanda siyasette aktif olan herkesle çok iyi diyaloğum var açıklamasında bulunan RTSO Başkanı Asım Çillioğlu “ Meclis üyelerimizi oluştururken, 41 maddemizi sonuca ulaştıracak isimleri belirledik, bu yüzden bütün üyelerimiz sandığa gitsin, herkes oyunun peşinde olsun, oy vermezseniz hesap soramazsınız. Üyelere seçim günün de destek olmak gibi bir sorumluluğumuzda olacak. Mesela Çamlıhemşin’den kalkıp gelip oy kullanan üyemiz gibi diğer üyelerimizin de oy kullanmak için yapacağı tüm masrafları karşılamak 41 maddelik manifestomuzda yer alıyor. Üye 4 sene için 3 bin lira üyelik parası vermiş, oda ona 10 liralık bir belgeyi bedava vermiyor.” Dedi.