18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü münasebetiyle şehit ailelerini ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı'ya, Eşleri Hanife Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Müftüsü İsmail Yalçın ile Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu eşlik etti.



Şehit yakınları ile sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, şehit ailelerinin kutsal birer emanet olduklarını belirterek, Şehitliğin en kutsal mertebe olduğunu söyledi.



DEVLET ŞEHİT VE GAZİLERİNE SAHİP ÇIKIYOR…
Şehit ailelerinin acılarının millet olarak paylaşıldığını ve devletimizin her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Vali Yazıcı," Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim için çok değerli. Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emanetlerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek. Bu insanlar bizim insanlarımız, şehit aileleri ile gazilerimizin sadece bir gün değil, her zaman için bizlerin ilgisine ve desteğine ihtiyacı var. Ay yıldızlı bayrağın al rengi solmasın diye canlarını feda eden vatan evlatlarımızın ruhları mübarek olsun. Şehit ailelerine ve gazilerimize şunu hatırlatmak istiyorum, sizlerin hizmetinizdeyiz, emrinizdeyiz hangi sorununuz olursa olsun bütün kapılarımız sizler için açıktır. Güvenlik kuvvetlerimizin özverileri ve milletimizin vakur duruşu sayesinde bizi bölmek isteyenler başarılı olamayacak. Vatandaşımızın güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum " diye konuştu.



Şehit aileleri ise kendilerini ziyarete gelen ve yakın ilgi gösteren Vali Ersin Yazıcı ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür ettiler.



ŞEHİTLERİN BABA OCAĞINDA…
Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet;
Kars- Kağızman 7. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 12 Temmuz 1994 tarihinde Kars-Kağızman-Değirmendere bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olan Piyade Er İbrahim Meral'in Merkez Kurtuluş Köyünde yaşayan ailesini;
Midyat 2. Komando Alayı, 1. Komando Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken, 16 Ekim 1993 tarihinde Şenyayla-Esenlik bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olan Piyade Er Ali İslamoğlu'nun Merkez Kurtuluş Köyünde yaşayan ailesini;




Hava Kuvvetleri Komutanlığı Ankara 4. Ana jet Üst Komutanlığında 8/1 tertip olarak vatani görevini yaparken askerliğinin bitimine 12 gün kala göreve giderken geçirdiği kazada şehit olan Nazım Karaaslan'ın Merkez Derebaşı Köyünde yaşayan ailesi ile Kıbrıs Şehidi Mustafa Kılıç'ın Merkez İslampaşa Mahallesinde yaşayan ailesini ziyaret ettiler.