Rize Ticaret Borsası'nda işadamları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kentin Ardeşen, Çayeli, Güneysu ve Pazar ilçelerinin yıl sonuna kadar doğalgaza kavuşacağı müjdesini verdi. İki yılda 220 ilçede 5 milyon kişinin doğalgazla bulaşacağını belirten Bakan Albayrak, şöyle konuştu:



"Türkiye özelinde doğalgazda 2 yılda büyük bir planlama yaptık. 220 ilçede 5 milyondan fazla vatandaşa yeni dönemde doğalgaz seferberliği başlatıyoruz. Sadece ısınma ve hane halkı için değil, fabrikalar için de adımlar atacağız. Bu yolculuğa yeni başladık. Tarih sahnesinde birileri bizi oyalasa da, son 15 yılda güçlü liderlik ve dirayetli duruşla nereden nereye geldiğimizi biliyoruz. Dün neredeydik bugün neredeyiz? İş camiamız bunu çok daha net görüyor. Türkiye gayrisafi milli hasıla olarak büyüdü. 200 milyar dolarlardan 850 milyar dolara ulaştık. Bunu nasıl yaptık, 80'lerin ekonomisinde Türkiye'de kamu yüzde 80, özel sektör yüzde 20'idi. Türkiye bunu terse çevirdi. Bugün Türkiye ekonomisinin yüzde 60'ından fazlası KOBİ. Refahı da, istikrarı da, üretimi de orta ve büyük ölçeğe doğru istikamet alan toplumun her kılcal damarına giren bir ekonomik alt yapı ile sağladık. Sağlıklı büyüme de budur, hormonlu olmayan. Bu olgunlaşma süreci adım adım gidiyor."



Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Bakan Albayrak'a, adının yazılı olduğu 53 numaralı Çaykur Rizespor forması ile çay hediye etti. Bu sırada sahneye gelen Ramazan Çepni adlı kişi ise Bakan Albayrak'a el yapımı iskemle hediye etti. Lakabının Rambo olduğunu söyleyen Ramazan Çepni'ye Bakan Albayrak, 'Sana yerli bir lakap bulalım' dedi.