Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 89 milyon lira tutarındaki 14 adet yatırım müjdesi ile Rize’ye geliyor.

Bakan. Veysel Eroğlu’na, Rize programında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak eşlik edecek.

Bakanlar Eroğlu ve Bak, Rize’de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 14 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini atacak.

Rize’ye 207 Milyon TL’lik 16 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Osman Aşkın Bak, 24 Eylül Pazar günü saat 10.30’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek dere ıslahları ve taşkın koruma tesislerinden oluşan 14 adet tesisin temelini atacak.

İki bakan, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak. Böylece toplu temel atma merasiminde 207 milyon lira yatırım bedelli 16 adet tesisin temeli atılmış olacak.

Rize’de 10 aileye Orköy sertifikası verecek olan Bakanlar Veysel Eroğlu ile Osman Aşkın Bak likapa, Trabzon hurması, ceviz, incir, yaban elması ve karayemiş türlerinden oluşan toplam
2.500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Rize Taşkın Zararlarından Korunuyor

Temeli atılacak tesislerle Rize şehir merkezi, 3 ilçe, 10 mahalle, 17 köy ve 2.680 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Rize’de ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacağı belirtildi.

Rize’ye Son 4 Yılda 513 Milyon TL’lik 70 Yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca
26 Şubat 2013 ve 10 Ekim 2016 tarihlerinde Rize’ye verdiği 424 milyon TL’lik 56 müjdeye ilave olarak 89 milyon lira yatırım bedeline sahip 14 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Rizeye toplam 513 milyon TL’lik 70 yatırım yapılmış olacak.

Projeler arasında taşkın koruma tesisleri, bal ormanı, ormancılık çalışmaları ile 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu bulunduğu belirtildi.