Halil Bakırcı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

" 2014 yılı Yerel seçimlerde ,Saadet Partisi'nden Rize Belediye Başkanı aday olup ağır bir yenilgi ile üzeri çizilen, akabinde jet hızıyla ballı kontenjandan CHP parti meclisine giren, gezi parkı olaylarında göstericilere destek veren, pkk taziye çadırına başsağlığına giden, yakın zamanda Muğla ilimizde gözaltına alınan teröristlere acıyan Mehmet Bekaroğlu, şahsımın mal varlığı hakkında kahvehane ağzıyla bazı iddialarda bulunmuştur.
Öncelikle bu şahsa benim 1978 yılından itibaren vergi mükellefi olduğumu ve İstanbul'da profesyonel şekilde o yıllarda bile inşaat yaptığımı, Rize'deki görevimden önce Beyoğlu Belediyes'inde Zabıta değil ,Başkan yardımcısı olduğumu, Kadıköy de Belediye Meclis üyeliği yaptığımı, Kasımpaşa spor klübünde Başkanlık yaptığımı hatırlatmak isterim.
Rize'mizde oğlum Murat Bakırcı'nında ortağı olduğu işyerinin, benim Başkanlığım öncesinde ve sonrasında yaptığı bütün işler apaçık ortadadır. Zaman zaman bu şirkette biz de arkadaşlarımı ağırlayarak çalışmalarımız hakkında bilgiler sunarız. Yani Rize'nin en büyük müteahhidi olup olmadığımızı hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum.
Belediye Başkanlığım zamanında İsrail Büyükelçisi ile yaşanan konudan sonda 70'in üzerinde adli soruşturma geçirdim ve hiç birisi de para ile ilgili değildi.
Ben namuslu ve şerefli insanların, söylediklerinin arkasında durması gerektiğini ve iddialarını ispat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Mehmet Bekaroğlu'nu da, benim bir yerlerden talimat alarak bu şekilde menfaat sağladığım yönündeki iddialarını, bahsettiği kayıtlı belgeleriyle ispat etmeye, Rize'de kimden hangi şekilde menfaat sağladığımı kamuoyuna tek tek açıklamaya davet ediyorum, eğer açıklayamaz ise müfteridir. Şahsıma ve partime attığı bu iftiraları için gerekli hukuki işlemleri başlattığımı bildirir, kendisi Psikoloji profesörü olan Bekaroğlunu, iyi bir psikoloğa gözükmesini tavsiye ederim."