Rize'nin Kalkandere ilçesine bağlı Ormanlı köyünde yaşayan İsmail Yılmaz, ilk eşi Meryem Öztürk'ten (85) çocuğu olmayınca Saadet Yılmaz (73) ile evlendi. İkinci eşinden de çocuğu olmayan Yılmaz, 2003 yılında hayatını kaybetti.

 

Yılmaz'ın ölümünün ardından, 55 yıldır aynı evde yaşayan Meryem Öztürk ve Saadet Yılmaz arasında zamanla bazı konularda anlaşmazlıklar yaşanmaya başladı. Bazı eşyaları ayrı ayrı kullanan Öztürk ve Yılmaz, evin mutfağına da iki ayrı ocak kurdu. Mutfak ihtiyaçlarını ekmeğe varıncaya kadar ayrı alan kadınlardan Saadet Yılmaz çamaşırlarını makinede, Meryem Öztürk ise elde yıkıyor.

 

Evlerini 12 senedir bu şekilde kullandıklarını belirterek, "Mutfak tüpümüz ayrı, paramız ayrı, her şeyimiz ayrı ama bir evde oturup, bir sobadan ısınıyoruz. Bir sıkıntımız yok, herkes kendi parasını harcıyor" dedi.

 

Gıda ihtiyaçlarını da ayrı karşıladıklarını ifade eden Öztürk, "Soframızı ayrı kuruyoruz. Herkes ayrı yemek yapar ve yer. Sobayı birlikte kullanıp, birlikte yakıyoruz. Sabah erken kalkan sobayı yakıyor" diye konuştu.

 

"Onsuz da yapamıyorum"

 

Meryem Öztürk, kumasıyla birbirlerine bu şekilde alıştıklarını da dile getirerek, "Burada olmadığı zaman yetim gibi kalıyorum, sessiz kalıyorum. Ben televizyondan anlamam, çalıştıramam. Onsuz da yapamıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Saadet Yılmaz ise yokluklarında birbirlerini aradıklarını söyledi.

 

Yılmaz, "Evimizin şenliği böyle. Bizimle ilgilenenler de var ama evimizde rahat ediyoruz. Ölene kadar böyle devam edecek. Odunumuzu komşular, akrabalar keser. Ağır işlerimizde de komşular yardım ediyor" şeklinde konuştu.