Bir deniz kenti olan Rize’de nüfusun büyük bir kısmının yüzme bilmediği yönündeki iddialar, son iki yıl içerisinde açılan iki yüzme havuzuna yüzme öğrenmek isteyenlerin rekor başvurusu ile ispatlanmış oldu. Rize’de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından son iki yıl içerisinde olimpik ve yarı olimpik iki yüzme havuzu açıldı. Bu iki havuzdan önce Rize’de yüzme havuzu bulunmuyordu. Rize’de ilk kez açılan bu havuzlar, yüzme bilmeyenlerin akınına uğradı. Denizde yüzmeye cesaret edemeyen çok sayıda kişi yüzme öğrenmek için daha güvenli ve uzman öğreticilerin nezaretinde yüzme öğrenmek için sıraya girdi.

Her iki havuzda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile özel kulüpler tarafından açılan onlarca kursta, her yaş grubundan 5 binin üzerinde kişi yüzme eğitimi alıyor.Olimpik Yüzme Havuzu’nda çocuklarının aldığı eğitimi izleyen veliler, açılan havuzların Rizeliler’e önemli bir hizmet verdiğini belirterek, “Biz yüzme bilmiyoruz. Çocuklarımız hiç değilse ’acil bir durumda kendilerini kurtaracak kadar yüzme öğrensinler’ diye bu kurslara yazdırdık. Burada çok öneli bir hizmet veriliyor. Bu havuzları yaptıranlara teşekkür ediyoruz. Bizde bu havuzlarda yüzmeyi öğrenmek istiyoruz” dediler.
Yüzme hocaları ise yaptıkları açıklamada, özellikle çocuklar başta olmak üzere kursiyerlerin yüzme sporuna yoğun bir ilgi gösterdiklerini belirtirken, kursa katılan çocuklar ise hem eğlendiklerini hem de yüzmeyi öğrendiklerini söylediler.

Konuyla ilgili bilgi veren Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Rize’de yüzme sporuna ilginin beklenilenin çok üzerinde olduğunu söyledi. Çelik "İlimizde ilk yüzme havuzunu 2014 yılında açmıştık. Antrenman havuzu olarak açtığımız bu havuzun ardından bu yıl da Genel Müdürlüğümüz ve Rize Yatırım A.Ş’nin arasında yapılan bir protokol ile inşası tamamlanan olimpik yüzme havuzumuz da hizmete açıldı. İlimizde şu anda iki yüzme havuzumuz var. İkisi de halkımıza hizmet veriyor. Havuzlarımızın hizmete açılması ile yoğun bir talep ile karşılaştık. Rize bir deniz kenti. Rize’nin bir deniz kenti olmasına rağmen yüzme bilen kadar bilmeyen de var. Bu anlamda ailelerimiz özellikle çocuklarının yüzme öğrenmesi için çok duyarlı. Şuan iki havuzumuzda da hem kendi antrenörlerimiz hem de kulüplerimiz ile Rize’de ki çocuklarımıza ve yetişkinlerimize hizmet veriyoruz” dedi.