Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Beldesi’nde önceki gün etkili olan sağanak yağışlar sonucu bir çok noktada hasarlar meydana geldi. Yağmurla beraber taşan dereler menfezleri tıkayarak yollara zarar verdi.

Aşırı yağış bir çok bölgede orta çaplı heyelanların oluşmasına sebep oldu. Yağmurun sona ermesi harekete geçen belediye ekipleri bozulan menfezlerin onarım çalışmalarına başladı.

Altıntaş Deresi’nde yerinde çıkan devasa büzlerin onarımı için büyük çaba harcayan ekipler çalışmaları kısa sürede tamamlamayı hedefliyor.

Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan:” Şiddetli yağmurların ardından bölgemizde derelerin taşması, heyelanlar sonucu zararlar meydana geliyor. Biz yağıyoruz yağmurlar bozuyor ve belediyeler binlerce lira zarara uğruyor. Bu yağışlar sonucunda henüz tam olarak hasar tespit çalışması yapmasakda, ortalama 300 bin liralık bir zarar oluştu. Artık bu sorunlara köklü çözüm getirilmesi gerekiyor. DSİ, ırmak ve yol geçiş menfezlerini biran önce bölge şartlarına uygun bir şekilde yapması lazım. Yoksa yağmurlarla ortaya çıkan zararlar hem maddi hem de işgücü ve zaman kaybına sebep olmaya devam edecek.” dedi.

HABER:ARZU ERBAŞ