Erzurum’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleri bölgesel töreni düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yenilikçi uygulamaların eğitim sistemine kazandırılması, öğrencilere daha iyi eğitim ve öğretim imkanlarının sunulması amacıyla başarılı çalışmalara verilen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" bölgesel töreni Erzurum’da düzenlendi. Erzincan, Erzurum ve Iğdır illerinden başvuru yapan öğretmenler 5 ayrı kategoride 7 proje ile bölgesel ödül töreninde ödül almaya hak kazandı.
Erzurum Lisesi Konferans Salonunda yapılan törene Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Atama Daire Başkanı Fethi Fahri kaya, Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, okul müdürleri, öğretmenler sendika başkanları ve davetliler katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Ercan, “Yenilikçi uygulamaların eğitim sistemimize kazandıracağı öğrenci ve öğretmenlerimize daha iyi bir eğitim ve öğretim imkanları sağlamaktır. Dinamik bir nüfusa sahip olan Türkiye’nin 2023 vizyonu hedefi ile küresel bazda çok önemlidir. Eğitim faaliyetleri başta olmak üzere her alanda kendimizi geliştireceğiz” dedi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Türkiye’nin yetiştirdiği eğitim neferlerinin hem bu ülkenin hem de bu coğrafyanın barış ve huzuruna katkı sağlayacaklarını belirterek, “Geleceğimizin mimarları öğrencilerimizin gelecek Türkiye’yi kuracak neslin ve bunlarda emeği geçen siz değerli öğretmenlerimizin baş tacı olan eğitim camiasının fertlerini en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu ülke ancak ilimle büyüyecektir. İlim ve irfanla dünyaya bundan önceki gösterdiği büyük medeniyeti tekrardan gösterecektir. Ben inanıyorum ki bugün Abdülhamit’in kurduğu bu lisede öğrenciler Türkiye’nin geleceği yerde önemli yerler edinecekleridir. Bu ülkeye büyük hizmetler vereceklerdir. Ülkemizin yetiştirdiği eğitim neferleri hem bu ülkenin hem de bu coğrafyanın barış ve huzurunda katkı sağlayacaklardır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından eğitim ve öğretimde ki yenilikçilikte ödül almaya hak kazananlara ödülleri verildi.
(SK-ÖB-Y)