Rize Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nde eğitim gören 38 kursiyerin hazırladığı el sanatları sergisi için tören düzenlendi. Dolgu sahasındaki Kadın Kültür Merkezi Mesleki Eğitim binasında gerçekleştirilen sergi açılışına Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Halk Eğitim Müdürü Osman Bahri Gülal, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, daire amirleri ve çok sayıda bayan katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap kadının elinin değdiği her şeyin güzelleştiğini belirterek” sergide de birbirinden güzel, birbirinden değerli ve alın teri olan eserler görüyoruz. Ortaya koydukları bu güzel eserler için kursiyerlerimize teşekkür ediyorum, emekleri bizim için çok kıymetli. Kadınlarımız bu kurslar sayesinde meslek sahibi oluyor, el sanatlarının yaşatılmasına, kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasına vesile oluyorlar. Belediye olarak hanım kardeşlerimizin her zaman yanındayız ve bu tür kültür ve eğitim faaliyetlerine öncülük edip, yeni faaliyetlerde de desteklerimizi esirgemeden, her daim hazır olacağız” dedi.


Açılış kurdelesi kesilmesinin ardından sergiyi büyük bir ilgi ile gezen misafirler, el emeği ürünleri inceledi ve ürünler hakkında bilgi aldı.