Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanların ve 81 ilin oda borsa başkanlarının katılımıyla 8 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilecek 8. Sanayi ve Ticaret Şurası’nda Rize ilinin sorunlarını anlatmak üzere Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan sözcü olarak seçildi.

Bu kapsamda Rize Ticaret Borsası’nda(RTB) 8. Sanayi ve Ticaret Şurası’na hazırlık toplantısı yapıldı. Toplantıya RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası(RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Memoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Karamustafa, RTB Genel Sekreteri İsmail Kocaman, RTSO Genel Sekreteri Gaffur Karali katılmıştır.

Toplantıda Rize ilinin üç önemli sorununun şurada anlatılması kararı alındı. Ayrıca Rize ilini temsilen tespit edilen sorunların aktarılması için RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan sözcü olarak seçildi. Şurada aktarılacak sorunlar:

1. Çay sektörünün sorunları ve çözüm önerileri,

2. Rize’nin ulaşım ve turizmle ilgili sorunları,

3. Kaçak ürünlerle mücadele sorunları.