Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "Rizeli ve Erzurumlu hemşerilerimiz arasında zaten geçmişten günümüze dayanan bir dostluk, gönül köprüsü kurulmuş olup, inşallah Belediyelerimiz arasında da mevcut olan kurumsal dostluk daha ileriye taşınarak güzel noktalara gelmesini arzu ediyoruz. Gerçekleştirmiş olduğunuz ziyaret bizleri memnun etmiştir. İlimize hoş geldiniz" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Seçimden sonra yoğun çalışmalarımız neticesinde fırsat bulup gerçekleştiremediğimiz hayırlı olsun ziyaretimizi nihayetinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarınızda bizlerin de yapabileceği bir şey olursa daima üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bizi makamınızda ağırladığınız için teşekkür ederim" diye konuştu.



Başkan Kasap ve Başkan Sekmen belediye çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Ziyaretin sonunda Başkan Sekmen tarafından Başkan Kasap’a el işlemesi oltu taşı tespihi hediye edildi. Başkan Kasap ise Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'e üzerinde el işlemeli Çay bardağı seti ve Rize Çay’ı hediye etti.