Ulusal ve uluslararası taşımacılık sektöründe yer alan tüm firmaların ihtiyaçlarına uygun çözüm ortağı olmak, maliyetlerini düşürmek; verimlilik ve iş kalitelerini artırmak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından kurulan TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş Trabzon’da geniş katılımlı bir toplantı yaptı.

Toplantı öncesinde uluslararası lojistik alanında faaliyet gösteren yaklaşık 110 davetli iftar sofrasında buluştu.

Gümrük Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi, Ulaştırma Bölge Müdürü İhsan Gümrükçü, TOBBUND Lojistik Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Sancar Süer’in katıldığı iftar yemeğinde UND Yönetim kurulu Üyesi, TOBB Lojistik sektör Meclis üyesi K.Faysal ÇİLLİOĞLU ve  Riport Yönetim Kurulu Başkanı Asım ÇİLLİOĞLU'da yer aldı.

Yemek sonrası Gürcistan, Azerbaycan, Karadeniz Bölge Çalışma Grubu Trabzon Ticaret ve Sanayi odası toplantı salonunda bir araya gelerek önemli konuları masaya yatırdı.

Çalışma Grubu Başkanı İsa Baş başkanlığında yapılan toplantıda, Sarp sınır kapısı sıra düzeni, Karayolu Taşıma Yönetmeliği Taslağı, Gürcistan gabari kontrolleri, Gürcistan akaryakıt uygulamaları gibi konular tartışıldı. Katılımcılar arasında yer alan RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu söz alarak, 2023 hedeflerinden bahsetti, kara ve deniz ulaşımı sorunları ve hedefleri açıkladı, 2018 yılında kontrollü geçiş verilecek Ovit Tüneli sonrası bölgede yaşanacak canlılığı ve gelecek yıllarda bölgenin Lojistik merkezi olması hedeflenen İyidere Vadisi’nin geleceği hakkında fikirlerini açıkladı. Ayrıca Asim Çillioğlu gelecekteki güçlü Türkiye için  ilk etapta 150 milyar ithalat, 200 milyar dolar ihracat hedeflenmesi gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık 20 yıldır lojistik işiyle uğraşan RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu, gelecek lojistikse RTSO’nun başkanı lojistikçi olmalı diyerek Rize Ticaret ve Sanayi Oda başkanlığı için destek istedi

Yapılan toplantı ile bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri yeniden gözden geçirilirken UND ( Uluslararası Nakliyeciler Derneği) Başkanı Çetin Nuhoğlu bölgemizdeki sorunlarla yakınen ilgilendiklerini belirtti.