AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı  Salarha ve Güneysu  bölgelerinde yaşanan  afet sonrası  il  genel meclis başkanı Mehmet Kazancı’yla birlikte  bölgeye giderek incelemelerde  bulundu.

İl başkanı Avcı dün gece ki sağanak yağış sonrası Salarha ve Güneysu  bölgelerinde oluşan afet sonrası tahribatı yerinde inceldi. Avcı’ya İl genel meclis başkanı Mehmet Kazancı ve il yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.


Yaşana afet sonrası bu sabah hemen olay yerine giden il başkanı Muhammed Avcı afet sonrası oluşan tahribatı ve yapılan çalışmaları inceleyerek durum hakkında bilgiler verdi.

Avcı burada yaptığı açıklamada oluşan afet sonrası can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, “Dün gece ani bir şekilde gerçekleşen güçlü yağış münasebetiyle Salarha ve Güneysu bölgelerimizde maddi hasara yol açan bir afetle karşı karşıya kaldık. Bizde il genel meclis başkanımız Mehmet Kazancı ve il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte olayın hemen ardından bölgeye geldik. Muradiye, Karasu, Karayemiş Elmalı ve Güneysu’da incelemelerde bulunduk. İlgili bütün kamu kurumları olay mahallindedir. Karayolları DSİ ve il özel idare ekipleri olaya müdahale etiler ve etmeye de devam ediyorlar. Oluşan zararla ilgili il afet müdürlüğü gerekli çalışmaları tamamlıyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Olayın tek teselli verici tarafı can kaybının olmamasıdır. Maddi hasarlar en kısa zamanda telafi edilecektir.” dedi