Son yıllarda ekonominin dinamosu gücüne ulaşan turizm hareketliliği, mevsimsel özelliği nedeniyle Rize'de de zirve yapmış durumda. Sadece Arap turistlerle sınırlı kalmayan bu hareketlilik, Karadeniz bölgesine duyulan aşırı merakla, bölgenin coğrafi ve tarihi zenginliği ile de her geçen gün “iç turizm çeşitliliğine” de sahne olmaktadır.Özellikle Pileki Mağarası ile ön plana çıkan İyidere ilçesi de turizmde adını bir numara yapma yolunda büyük yatırımlara imza atmaktadır.

Düşüncede baslayan bir proje iken yavaş yavaş sona gelinen yapım çalışmalarıyla ilçede turizme yeni bir boyut kazandıracak olan patika yol ve mesire alanı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Yoğun gayretler neticesinde elde edilen bu yeni turizm alanının imkânlarından bölge insanımızın ziyadesi ile yararlanabileceğini söylemek istiyoruz.Birçok insanın, çok uzaklara giderek arayıp bulabileceği tarihi ortam burada.


Hafta sonu işlerin yoğun temposundan uzaklaşmak, şehrin gürültüsünden uzak vakit geçirmek, şırıl şırıl akan derenin sesiyle sıcacık kafesinde çayını yudumlamak, yöresel damak tatlarına hitap edecek olan yemekleri tatmak, aile ve arkadaşlarıyla mangalın keyfini çıkarmak ve yazın yeşilin, sonbaharda ise sarının tonlarını çekmek isteyen doğaseverler turizm alanının imkanlarından ziyadesi ile faydalanabileceklerdir.Bütün bu muhteşem güzellikleri içerisinde barındıran bölgemizde, doğa ve tarih severler tarihi değirmenlerde mısırın öğütülmesine canlı şahit olacak ve patika yollarda yapılan yürüyüşlerin ardından son noktada varılan Pileki Mağarası'nda 600 yıllık geçmişini ustasından dinleyecekler.