Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kamu düzeninin sağlanması ve daha huzurlu bir Rize için suç ve suçlularla mücadele konusunda taviz vermeksizin operasyonlara devam ediyor. Pazar ve Ardeşen ilçelerinde yasadışı silah imal edildiği yönünde alınan duyumlar üzerine gerçekleştirilen operasyonlarda; 1 adet silah imalathanesi, 5 adet 9 mm çapında tabanca, 28 adet 9 mm çapında tabanca şarjörü, 7 adet 9 mm çapında fişek ele geçirildi. Operasyonlarda ayrıca tabanca imalatında kullanılan 31 adet komple tabanca gövdesi, 44 adet tabanca üst kızak takımı, 24 adet plastik kabza, 32 adet namlu ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

Ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemelere İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince el konuldu ve konuyla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Pazar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Jandarma tarafından şüpheliler hakkındaki soruşturma işlemlerine devam edildiği bilgisine ulaşıldı.

Fındıklı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yapılan kontroller sonucunda da çeşitli markalarda 4590 paket kaçak sigara, 65 litre kaçak alkollü içki ele geçirildi.

Adli makamlardan alınan arama kararları doğrultusunda gerçekleştirilen bu operasyonlarda, olaylarla bağlantısı olduğu tespit edilen 2’si Türk, 2’si Gürcistan uyruklu 4 kişi kişinin ifadeleri alındı. Alınan ifadelerin ardından Türk uyruklu iki kişi, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile serbest bırakıldı. Gürcistan uyruklu iki kişi ise sınır dışı edildi. Şüpheli hakkında 70.760,00 TL idari para cezası uygulandı. Yakalanan kaçak malzemelere de Jandarma tarafından el konuldu.