İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı başkanlığındaki toplantıya, Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan, Hemşin Kaymakamı ve Pazar Kaymakam Vekili Coşkun Öztürk, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı İshak Alim,İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Hüseyin Sarı, Eski İl Genel Meclisi Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Emin Kanbur, İl Genel Meclisi Üyeleri ve İl Özel İdaresi Birim Müdürleri katıldı.

Toplantıda, Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan ile Hemşin Kaymakamı ve Pazar Kaymakam Vekili Coşkun Öztürk, meclis gündeminde yer alan ve Pazar, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde güzergahı bulunan “Kaçkar Yolu” Projesi’nin ilk günden bugüne kadarki süreciyle ilgili meclis kuruluna bilgi verdiler. Aynı zamanda “Kaçkar Yolu” projesinin paydaşları olan Kaymakamlar Daştan ve Öztürk desteklerinden ötürü başta Meclis Başkanı ve Turizm Komisyonu olmak üzere tüm Meclis Üyelerine teşekkür ettiler.

Pazar kız kalesinden başlayan Ciha Kalesi ve Kale-i Bala ya kadar uzanan, takriben bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülen ve hayata geçirilerek turizme kazandırılmak istenen tarihi yolla ilgili Pazar, Hemşin ve Çamlıhemşin Kaymakamları, İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu ve yerel dinamiklerle yapılan ortak çalışmalar sonucunda “Kaçkar Yolu” adlı projeyi hazırlayan, Eski İl Genel Meclisi Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Emin Kanbur, projenin kısa, orta ve uzun vadedeki hedefleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Kanbur, projenin tamamlanarak Vali Erdoğan Bektaş’a sunulduğunu ve desteklerinin alındığını ifade ederek “projemiz, 4 – 8 Temmuz 2018 tarihlerinde düzenlenecek faaliyetlerle hayata geçirilecek. Böylelikle her yıl aynı tarihlerde yapılacak doğa, tarih ve kültür yürüyüşüyle “Kaçkar Yolu’nu” turizm rotaları arasına sokmayı hedeflemekteyiz. Amacımız, Doğu Karadeniz’in ve ilimizin değerlerini yerli ve yabancı turistlere yaşatarak, ilimizin turizmden aldığı payı arttırmaktır. ” dedi.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı İshak Alim’in İl Genel Meclisine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ”İl Başkanımız ve Merkez İlçe Başkanımızın bizleri ziyaret ederek toplantımızı onurlandırması bizleri ziyadesiyle memnun etti. İl Başkanımızın aynı zamanda eski Meclis Başkanı olması hasebiyle meclisimizle olan iyi diyaloğu sayesinde yaptığımız çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürümesine büyük katkılar sağlamaktadır. Bu vesileyle İl Başkanımız ve Merkez İlçe Başkanımıza meclisimiz adına teşekkür ediyor, kendilerini her daim aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Meclis gündeminde yer alan “Kaçkar Yolu” projesine de değinen Başkan Kazancı, “yerel yöneticiler olarak ilimizin her anlamda öne çıkması adına mücadele ediyoruz. Bu çerçevede mecliste sunumu yapılan “Kaçkar Yolu” projesi, bizleri ilimizin turizm geleceği adına heyecanlandırmıştır. Tarihi ve kültürel varlıklarımıza gerektiği önemi göstermediğimiz kanaatindeyim. Bu tarihi ve kültürel varlıklarımızı koruyup gelecek nesillerimize aktarmak bizim bir ödevimizdir. Bu bağlamda Ovit Tünelinin yakın zamanda hizmete girecek olması, bölgemizdeki beş yıldızlı otellerimizin artması ve havaalanı projemizin başlaması ilimizin turizm potansiyelini arttıracak çok önemli projelerdir. Bunun yanında İl Genel Meclisi olarak “Kaçkar Yolu” gibi projelerin gerek içerisinde oluyor, gerekse destek olmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla “Kaçkar Yolu” projesinin bu aşamaya gelmesinde emeği olan Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan, Hemşin Kaymakamı ve Pazar Kaymakam Vekili Coşkun Öztürk, Turizm Komisyonumuzun Başkan ve Üyeleri ile bir aşkla bu işi yürüten Eski İl Genel Meclisi Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Emin Kanbur’a teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplantının akabinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, Meclisin kadın üyelerine ve kadın çalışanlarına gül takdim etti.