Mefruşat kursu sergisinin açılışı Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından yapıldı.

Açılışta konuşma yapan ve mefruşat sergisinin açılış kurdelesini kesen Başkan Kasap, “Tophane Mahallesi Kadın Kültür Merkezi’nin şu an ki fonksiyonu olan mefruşat kursu bugün ilk meyvesini vermiştir. Burada Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde kurs gören kadınlarımızın el emeği göz nuru olarak yaptıkları eserlerin sergisi açıldı. Zamanla bu kurslarımız imkânlarımız ölçüsünde genişletip Rize’mize has ürünleri çıkarmanın çabası içerisinde olacağız” dedi.

Kurslara devam eden kadınların, aldıkları eğitimlerle meydana getirdikleri eserleri çeşitli etkinlikler sayesinde pazarladıklarını ifade eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap kadınların aile bütçelerine de katkıda bulunduğunu dile getirdi. Program sonunda sergiyi dolaşan Başkan Kasap kursiyerlere başarılar diledi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki kadınlar adına konuşan kurs öğretmeni Müyesser Kuk böyle bir imkanı tanıdığı için ve Tophane Mahallesi Muhtarı Kültür ve Sanat Merkezi’nin yapımında büyük katkısı bulunduğu için Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkürlerini iletti. Kursiyer kadınlar Başkan Kasap’a çiçek takdim etti. Başkan Kasap’a kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Mefruşat sergisinin açılışına daire amirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.