İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete, Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanı Ali Deniz Eraydın, Gönç Beyli, Tuncay Şeker, Cihan Ergenç, Murat Er, Koray Demir, Fikret Kösoğlu, Yakup Kalkavan ve Murat Aydın, Rize AVM inşaat sahasını ziyaret etti.

DTO'nun yüzde 10 ortaklığı bulunan Rize AVM inşaat sahasında incelemelerde bulunan İMEAK DTO üyelerine, bölgedeki faaliyetler hakkında bilgi verildi. Ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş ziyaret edildi. Erdoğan Bektaş ile 'İpek Yolu Projesi' hakkında konuşuldu. Metin Kalkavan, Bektaş'ı bu projenin Türk ve dünya denizciliğini nasıl etkileyeceği hakkında bilgilendirildi.

Erdoğan Bektaş, Metin Kalkavan'la denizcilik liselerine talebin azalmasının sebeplerini ele aldı. Vali, Piri Reis Üniversitesi'nin geldiği nokta ve verdiği eğitim dalları ile ilgilendi.

Metin Kalkavan ve ekibi, toplantıda limanlarla ilgili torba kanunu çalışmalarını detaylandırdı. Kalkavan, ihracat sayılması gereken kalemlerin çoğaltılabileceğini söyledi. Kalkavan, Hopa Limanı Genel Müdürü faydalanılması gereken teşviklerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Kaynak: denizhaber.com.tr