Rize’de eğitim veren Gülbahar Hatun Anaokulunun minikleri okulda semt pazarı kurarak organik ürünler sattı. 350 öğrenci ve 700’e yakın velinin katılımıyla yapılan etkinlikte eğlenceli anlar yaşandı. ‘Gülbahar Hatun Anaokulu Çocukları Hayatın İçinde ‘eğitim projesi kapsamında 3-4-5 yaş grubu öğrencileri ile ekmek, simit yapımı, sebze ve meyve üretimi ve pazarlaması, turşu, salça, marmelat yapımı konusunda eğitim etkinlikleri yaptı. Çalışmalar sonrasında hamur yoğuran, turşu kuran minikler ailelerinden destek alarak ortaya çıkardıkları ürünleri okulun semt pazarında satışa sundu. Meyve-sebze sat, ekmek -börek, turşu-salça gibi görevler alan minikler kendi sınıflarında kurdukları pazarda ailelerine satış yaptı. Minik eller ailelerine sürpriz yaparak alışveriş için bez torbalar hazırladı. Ailelerinin alışverişte plastik poşet yerine kullanması için hazırladıkları bez torbalara doğa resimleri hazırlayarak ailelerine ‘doğamızı koruyalım’ mesajı verdi.

VELİLERDE EĞLENCELİ ANLAR YAŞADI

Çocukların pazarından alışverişlerini tamamlayan veliler güzel bir etkinlik olduğunu belirterek ”Çocuklarımız bu sayede yiyecekleri kendileri hazırlama ve satma imkanı buldular. Yaşayarak öğrendiler. Ayrıca hazırladıkları bez torbalarda bizlere güzel bir hediye oldu “dediler.

Okul öncesi öğretmeni Duygu Okur Aktaş çocuklara gerçek yaşamdan bir etkinlik yapmak için yola çıktıklarını belirterek "Bizim sınıfımız unlu mamulleri seçti. Bir hafta boyunca çocuklarımıza unun bu aşamaya nasıl geldiğini, ekmeğin yapım aşamalarını anlattık, ekmek, börek, kurabiye haline getirip satışa sunduk. Ayrıca bez torbalar yaptık, çocuklarımıza bu hayatta sizinde el iziniz var diyerek torbaların üzerine el izlerini bırakarak ailelerine hediye ettik” dedi.

Gülbahar Hatun Anaokulu Müdürü Fatma Kalemci de çocukların yaşayarak öğrenmelerine imkan tanıyan bir eğitim anlayışı benimsediklerini ifade ederek “Doğa, üretkenlik, çevre koruma, farkında olma, girişimcilik ve tecrübe bilincini kazandırıcı eğitim çalışmaları yaptık.  Ayrıca ürünlerimizi çevreci bez alışveriş çantası ile velilerimize sunarak özel bir uygulamada yaptık. Amacımız çocuk veli eğitimi ve farkındalığını oluşturmak. Güzel bir etkinlik oldu, biz amacımıza ulaştık. Çocuklarımızın, yaşayarak, uygulayarak farklı deneyimler kazanmaları, geleneklerimizi ve kültürümüzü öğrenmelerini sağladık. Bu tür etkinliklerimiz devam edecektir” açıklamasında bulundu.