Özel Benim Dünyam Çocuk Akademisi Kreş Ve Bakımevi’nin minik öğrencileri Sosyal Güvenlik Kurumu’nu gezdi. Kurum binasındaki birimleri dolaşan minikler SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı’yı da ziyaret ederek çiçek takdim ettiler, sosyal güvenlik haftasını kutladılar.

İl Müdürü Bakırcı çocukların bu anlamlı ziyaretinden çok memnun kaldıklarını ifade ederek “ sosyal güvenlik bilincinin küçük yaşlardan itibaren öğretilmesini gerektiğini, vurguladı. Bakırcı çocuklara sosyal güvenliğin önemini anlatırken kumbara örneği vererek” bir kumbara düşünün, çalışan babanız anneniz bu kumbaraya, çalıştığı süre bir miktar para atıyor, bir miktarda devlet atıyor. Sizler, anneniz, babanız hastalandığında sağlık giderleri kumbarada biriken paradan karşılanıyor, anne babanız ihtiyarladığında, çalışamaz duruma geldiğinde çalışmadan bu kumbaradan maaş ödeniyor “ dedi.

Bakırcı anlattıklarını dikkatle dinleyen çocuklara bir uyarıda bulunarak “ bu akşam eve gittiğinizde babanıza, annenize sosyal güvencesini sorun, şayet çalışıyor da sosyal güvenceleri çalıştıran tarafından yapılmamış ise Alo 170 hattını arayarak ihbar edin ve geleceğiniz için sosyal güvencesine sahip çıkın dedi.

SMMM ODASI'NA ZİYARET

Bu arada sosyal güvenlik haftası kapsamında ziyaretlerine devam eden SGK il müdür Mustafa Bakırcı kurumun en büyük paydaşlarından Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odasını ziyaret etti. SMMMO Başkanı Ali Fuat Çakmakçı ve ekibi ile görüşen Bakırcı 6736 Kanun kapsamı prim borçlarını yapılandıran ve taksitleri erteleyenler için çağrıda bulunarak Çakmakçı’dan , ertelenen ödemelerin 31.05.2017 tarihine kadar yapılması için işverenlere duyurulmasını istedi.