Rize’de dün sahilde yürüyüş yaparken geri manevra yapan ambulansın altında kalarak hayatını kaybeden Rize Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Songül Ayan’ın tabutunu öğrencilere taşıdı.

Rize’de geçtiğimiz gün yaşanan ilginç kazada, kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale etmek için Camiönü Mahallesi’nde bulunan balıkçı barınağına giden M.Ç yönetimindeki ambulans geri manevra yaparken Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Songül Ayan’a (55) çarparak ölümüne neden olmuştu.

Trabzonlu öğretmen için bugün yaklaşık 20 yıldır görev yaptığı Rize Sağlık Meslek Lisesi önünde bir tören düzenlendi. Hayrat Mahallesi’ndeki Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Songül Ayan’ın annesi Ayşe Ayan, eşi Cahit ile kızı Ekin ve oğlu Ozan Ayan’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Okul Müdürü Mine Hacıömeroğlu, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile mesai arkadaşları ve öğrenciler katıldı.

Cenazeden önce okula gelen Songül Ayan’ın gözü yaşlı annesi Ayşe Ayan, kadın öğretmenlere sarılarak ‘Yavrumdan niye ayrıldınız? Görevi yok muydu? Yavrumdan ayrılmasaydınız ezilmezdi” diyerek acısını dile getirdi. Songül Ayan’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun okula getirilişi sırasında öğretmen ve öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

“O EŞSİZ BİR ÖĞRETMENDİ”

Törende gözyaşları içerisinde konuşan Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mine Hacıömeroğlu, yaşadıkları tarifsiz acıyı sözlere dökmenin kendisine verilen en ağır görev olduğunu belirterek, “O eşsiz bir öğretmendi. Konuşması ve davranışıyla örnek olan ve umudumuz olan çocuklara umut olan bir öğretmendi” dedi. Okulda kılınan cenaze namazının ardından Songül Ayan’ın tabutu öğrencileri ve mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına taşındı. Cenaze aracının okuldan çıkışı sırasında öğretmen ve öğrenciler gözyaşı döktü.

Okul bahçesinde Songül Ayan için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından öğretmenin tabutunu öğrencileri omuzlayarak cenaze aracına taşıdılar. Bu sırada annesi Ayşe Ayan ve tek çocuğu olan 12 yaşındaki kızı Ekin Ayan ayakta durmakta güçlük çektikleri, arkadaşları ve yakınları tarafından teskin edildikleri görüldü. Kızı Ekin Ayan, cenaze aracına konulan annesinin tabutuna sarılarak onu uğurladı.
Songül Ayan’ın yaklaşık 5 yıldır kanser tedavisi gördüğü ve kanseri yenerek yeniden sağlığına kavuştuğu öğrenildi. Ayan, bugün doğum yeni olan Trabzon’un Çaykara İlçesi’nde cuma namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.