Balıkesir’in Edremit ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü büyük bir coşkuyla kutlandı.
Etkinlikler, Şehit Hamdibey Meydanı’nda, Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Çelenk koyma törenine, Kaymakam Ali Sırmalı, 19 Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, diğer daire amir ve müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan çelenk İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç tarafından Atatürk anıtına sunuldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra alandaki tören sona erdi. Çelenk töreninin ardından Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde etkinlikler devam edildi.
Günün anlam ve önemi hakkında söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Ardından ise Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini verdi.
24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle ilçede düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında yarışmada dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, Belediye Başkanı Kamil Saka ödüllerini verdi.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin bayrak tutarak yemen etmeleri ayakta alkışlandı. Daha sonra öğretmenlerden oluşan koro şarkılar ve türküler söyledi. Programa katılan öğrenciler öğretmenlerinin bu sürpriz gösterisi ile adeta coştular.
Daha sonra ise yine öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Öğrenci grubunun müzik dinletisi sonrasında lobide resim sergisi açılışı yapıldı.
Öte yandan, Karagözoğlu ilkokulunda da öğretmenler günü düzenlenen etkinlikler ile kutlandı. Öğrenciler öğretmenlerine çiçekler vererek günlerini kutladılar.