Ovit Yaylası’nda bulunan Ovit Hacı Hakkı Ekşi Camii düzenlenen Kur’an ziyafetine ev sahipliği yaptı. Rize Müftülüğü, İkizdere Müftülüğü ve Ekşioğlu Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen programa , TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, İkizdere Kaymakamı Abdülhamid Uyar,  İyidere Kaymakamı Orhan Altun, Rize eski Milletvekili Nusret Bayraktar, İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu, İkizdere Müftüsü Hikmet Bektaş, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Aydın Ekşi ve yönetim kurulu üyeleri, din görevlileri, yayla sakinleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı 3 yıldır yaylalarda Kur’an ziyafeti programları gerçekleştirdiklerini belirterek “Programımız oldukça fazla ilgi görüyor. Bundan sonrada yaylalarımızı bu programlarımızla şenlendirmeye devam edeceğiz. Kur’an’ı anlamalı, yaşamalı ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın hayatını örnek alarak tatbik etmeliyiz” dedi.

Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasideler, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Ülkenin birliği, bütünlüğü, şehitler ve tüm geçmişler için İkizdere Müftüsü Hikmet Bektaş tarafından dua edildi.