Du­alar­la açı­lan Rİ-GA-DER’in yeni ye­ri­nin açı­lış kur­de­le­si­ni Rize Va­li­si Ersin YA­ZI­CI, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Prof. Dr. Reşat KASAP ve TGF Genel Baş­ka­nı Yıl­maz KA­RA­CA birlik­te kes­ti­ler.

 
Rize’deki mi­ting gibi ger­çek­le­şen bu açı­lı­şa yur­dun çe­şit­li böl­ge­le­ri ve il­le­rin­den 50’yi aşkın Der­nek ve Ce­mi­yet Baş­kan­la­rı ile bir­lik­te Ga­ze­te­ci­ de Rize’ye geldi.
 
En fazla Sarı Basın Kart sa­hi­bi ve üyeye sahip olan  Rİ-GA-DER’in Baş­ka­nı Faik BAKOĞLU’da Rize’deki  tüm mes­lek­taş­la­rı­nı Rİ-GA-DER’e ka­tıl­ma­ya  davet etti.
 
Rİ-GA-DER’in bu açı­lı­şı­na Mil­let­ve­ki­li  Aday­la­rı ile bir­lik­te Si­ya­si Par­ti­le­rin Tem­sil­ci­le­ri de ka­tıl­dı.
 
Kısa ismi Rİ-GA-DER olan ve yıl­lar­dır­ da Faik BA­KOĞ­LU’nun Baş­kan­lı­ğı­nı yap­tı­ğı Rize Ga­ze­te­ci­ler Der­ne­ği­nin yeni yeri ve lo­ka­li ön­ce­ki gün gör­kem­li tö­ren­le üye ve okur­la­rın hizme­ti­ne açıl­dı.

Eski Ad­li­ye Cad­de­sin­de Alem­dar Apart­ma­nı­nın 1. ka­tın­da­ki Rİ-GA-DER’in mo­dern ve yeni ye­ri­nin hiz­me­te açı­lı­şı ön­ce­si Rize Mer­kez Şeyh Camii İmamı M.Salih GÜNEY Hoca dua yap­tı­ra­rak Ri­ze­li Ga­ze­te­ci­le­re önce “ba­şa­rı”, son­ra­da “ta­raf­sız­lık” di­le­di.

Rİ-GA-DER’in bu açı­lı­şı­nın kur­de­le­si­ni Rize Va­li­si Ersin YA­ZI­CI, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Prof. Dr. Reşat KASAP ve kısa ismi TGF olan Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu’nun Baş­ka­nı Yıl­maz KA­RA­CA bir­lik­te ke­se­rek önce Baş­kan Faik BA­KOĞ­LU ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu­nu “Teb­rik” ede­rek “Ba­şa­rı­la­rı­nın” de­vam­la­rı­­ di­le­ğin­de de bu­lun­du­lar.

Açı­lış­ta Rize Va­li­si Ersin YA­ZI­CI ve Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Prof. Dr. Reşat KSAP, TGF Genel Baş­ka­nı Yıl­maz KA­RA­CA’da birer ko­nuş­ma yap­tı­lar.

Bu ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan da Baş­kan Faik BA­KOĞ­LU’da bir Te­şek­kür ko­nuş­ma­sı ya­par­ken, BA­KOĞ­LU bu ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan Rize ve İlçe­le­rin­de görev yapan tüm mes­lek­taş arkadaş­la­rı ve Basın men­sup­la­rı­nı ­da Rİ-GA-DER’e ka­tıl­ma­ya davet etti.
Başta Rize Hal­kı­nın, Basın, Spor ve Si­ya­set ca­mi­ası­nın yakın ilgi gös­ter­di­ği bu açı­lı­şa CHP Rize Mil­let­ve­ki­li Aday­la­rı Prof. Dr. Kemal KÖY­MEN Av. Çetin KEÇELİ ve Ali ŞAHİNLER ile bir­lik­te CHP İl Baş­ka­nı Mesut RA­KI­CI ve ar­ka­daş­la­rı­ da ka­tı­la­rak Rİ-GA-DER Baş­ka­nı Faik BA­KOĞ­LU ve ar­ka­daş­la­rı­na des­tek ver­di­ler.

MHP Rize Mil­let­ve­ki­li 1. sıra Adayı O.​Cem KAZ­MAZ’da Par­ti­li ar­ka­daş­la­rıy­la bu açı­lı­şa katı­lan isim­ler­den oldu.

AK Par­ti­li 3 Mil­let­ve­ki­li Baş­kent’de ol­duk­la­rı için bu açı­lı­şa mesaj ve çiçek gön­de­rir­ken AK Parti Rize İl Ör­gü­tü­ de komp­le ola­rak bu açı­lı­şa ayrı bir renk kat­tı­lar.
Rize ve İlçe­le­rin­de çe­şit­li fa­ali­yet gös­te­ren sivil top­lum ör­güt­le­ri­nin Baş­kan ve Tem­sil­ci­le­ri ile bir­lik­te yüz­ler­ce Ri­ze­li Va­tan­daş­ da Rize Ga­ze­te­ci­ler Der­ne­ği­nin bu açı­lı­şı­na ka­tıl­dık­la­rı gö­rül­dü.

Recep Tay­yip ER­DO­ĞAN Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin KAH­RA­MAN ve arkadaşla­rı, ÇAY-KUR Genel Müdür yar­dım­cı­la­rın­dan Sü­ley­man PI­NAR­BAŞ, Dr. Tur­gay TURNA, Yusuf Ziya ALİM ile bir­lik­te Daire Baş­kan­la­rı ve çe­şit­li Çay Fab­ri­ka­sı­nın Müdürleri­ de Rİ-GA-DER’in açı­lı­şın­da yer alan diğer isim­ler oldu.

TGF Genel Baş­ka­nı Yıl­maz KA­RA­CA, yar­dım­cı­sı olan ASGD Genel Baş­ka­nı İbra­him ERDO­ĞAN, Mer­sin Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­kan Yar­dım­cı­sı Nes­li­han YAL­ÇIN, Tar­sus Gazete­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Okan ÇA­LIŞ­KAN, Ko­ca­eli Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Çetin GÜROL, Adı­ya­man Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı İbra­him ARS­LAN, Tokat Gazeteciler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Kemal ÖZDİLEK, Te­kir­dağ Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Naci AK­YIL­DIZ başta olmak üzere yur­dun çe­şit­li yerlerinden gelen Ga­ze­te­ci­le­r­ de bu açı­lış için Rize’ye gelerek Rİ-GA-DER Baş­ka­nı Faik BA­KOĞ­LU ve Yö­ne­ti­mi­ne des­tek ol­du­lar.
Basın İlan Ku­ru­mu ve Basın Yayın ve En­for­mas­yon Genel Mü­dür­lü­ğü­nün Rize’de direk olarak ta­nı­dı­ğı ve kabul gören Rİ-GA-DER aynı za­man­da da TGF’nin ilk ku­ru­cu üye­le­ri arasın­da yer alı­yor.

Rize’de en fazla Sarı Basın Kart ve Üye­si­ne sahip olan Rİ-GA-DER’in top­lam 105 üyesi bulu­nu­yor.


Haber: Zümrüt Rize Gazetesi