Rize-Artvin Havalimanı'nın yapılacağı Rize'nin Pazar ilçesi Pazar Tüneli mevkiindeki sahil kesiminde yüklenici firma tarafından şantiye inşasına başlandı.

Yapım ihalesi geçtiğimiz günlerde tamamlanan havalimanının 1800 gün (5 yıl) içerisinde tamamlanması planlanıyor. Şantiye alanının 15 gün içerisinde oluşturulacağı bölgede Mart ayı sonuna doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile temel atma töreninin düzenlenmesi bekleniyor. 



Pazar ilçesi sakinleri Rize-Artvin Havalimanı'nın Pazar ilçesinde ekonomik ve sosyal bir hareketliliğin başlaması için önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekerek yatırımın Türkiye ve bölge için önemine dikkat çektiler. 
Öte yandan Rize’nin Pazar ilçesi sahilinde deniz dolgusu üzerinde yapılması planlanan havalimanı, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye’de ikinci deniz dolgusu üzerine yapılan havalimanı olacak. Yaklaşık 100 milyon tonluk dolgu kullanılacak projede pist boyu 3 bin metre, pist eni 45 metre olacak. 4 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek havalimanı sahile paralel inşa ediecek. Yılda yaklaşık 2 milyon yolcuya hitap etmesi planlanan havalimanı inşaat tekniği ile de dünyadaki benzerleri arasında Avrupa'da 1., dünyada 3. olma özelliğine sahip. Bütünüyle deniz dolgusu üzerinde inşaatı yapılan Ordu-Giresun Hava Limanı model alınarak inşa edilecek. Deniz üzerinde inşa edilecek bir hava limanı olmasına rağmen kara hava limanları ile aynı boyutlarda ve özelliklerde olacak. İniş kalkışlar için Boeing 737-800 tipi uçaklar referans alınarak projelendirilen havalimanının 750 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.