RİZE Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, hafta sonunda biraraya geldiği vatandaşların taleplerini dinledi. Kentteki teleferik projesinin ihale aşamasına geldiğini de duyuran Başkan Kasap “Yaşanılabilir bir Rize için çalışıyoruz” dedi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, kentte öğle namazı çıkışında vatandaşlarla birlikte çay içerek sohbet etti. Vatandaşlara belediye hizmetlerini nasıl bulduklarını, beklentilerini, taleplerini soran Belediye Başkanı Kasap, vatandaşlara yapılan hizmetlerle ilgili de bilgi verdi. Başkan Kasap, göreve geldiği günden itibaren memlekete hizmet etme gayreti içerisinde olduğunu belirterek "Rize Belediyesi olarak alt yapıdan üst yapıya, şehrin aydınlatma sorunundan sosyal alanda yapılan çalışmalara, yol, su, kanalizasyon hizmetlerinden projelere bir çok alanda çalışmalar yürüttük. Projelerimizin bir kısmı sona yaklaşırken, bir kısmında çalışmalar devam ediyor. Yapmış olduğumuz hizmetleri gerek sosyal medyadan gerekse basın yoluyla halkımızla paylaşıyoruz. Bizlere hizmet için bu koltuklarda yer verildi ve onun bilinciyle görev süremiz içerisinde ekip arkadaşlarımızla birlikte mücadele ediyoruz. Hep birlikte daha yaşanabilir bir şehirle güzel günlere yürüyeceğiz” dedi.

“DEVLETİMİZİN GÜCÜYLE PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ “

Devam eden projelerin son durumları hakkında da bilgi veren Başkan Kasap “Teleferik projesi ihale aşamasına geldi ve yakın zamanda ihalesi yapılacak, Meydan projesinde ise çalışmalara hız verildi yıl sonuna kadar tamamlanmasının sözünü ilgili müteahhit firmadan aldık. Doğu Park Projesi bitmek üzere son çevre düzenlemeleri yapılıyor. Batı Park Projesi Üniversitemizle işbirliği içerisinde deniz dolgusu ile yapımına başlandı ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Salarha Tüneli'nde ışık görünmek üzere çalışmalar duraksamadan sürüyor. Ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen devletimizin gücüyle projelerimizi hayata geçirme gayreti içerisindeyiz" diye konuştu. 


“ULAŞILABİLİR BİR BELEDİYE OLDUK”
Ulaşılabilir bir belediye olduklarını kaydeden Başkan Kasap, "Şeffaf belediyecilik anlayışıyla çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda, internet ortamının yaygın kullanıldığı ülkemizde vatandaşımızın bize rahatlıkla ulaşabileceği sosyal hesaplar oluşturduk. Cağrı merkezimizi geliştirdik. Halk günü toplantılarımızda tek tek vatandaşımızı dinliyoruz. Hizmet binamızın girişinde Akıllı Kent Servisi oluşturarak vatandaşın ilk müracat ettiği bir alanı oluşturduk. Fırsat bulduğumuz her an esnaf ziyaretlerimizi yaptık sorunları dinledik ve bu sayede belediyemizin imkanları çerçevesinde istek ve talepleri değerlendirdik. Kurumsal kimliği ön plana çıkartarak ulaşılabilir bir belediye olmaya çalıştık ve halkımızı kucakladık” ifadesinde bulundu.