Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları hükümlülerin ürettiği ürünler Rize'de ilk kez düzenlenecek fuarla Rizeliler'in beğenisine sunuluyor.

5 Ağustos 2016 tarihinde saat 10'da Rize Sahil Kültür Park mevkiinde açılacak olan fuarda 40 farklı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenecek ve satışı yapılacak.

Fuarla ilgili bir açıklama yapan Rize Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse: "Fuara ayrıca Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Eğitimden Sorumlu Daire Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı katılacak, bu birimler tarafından ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde yürütülen eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi verilerek ayrıca elektronik izleme uygulamaları ile ilgili çalışmalar anlatılacaktır. Bu büyüklükteki organizasyonun gerçekleştirilmesindeki temel amaç; ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen temel eğitim ve mesleki eğitim çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, ayrıca ilgili kurumlarla sürdürülen işbirliğini güçlendirmektir." dedi. Köse herkesi bu ürünleri görmeye davet etti.