İl Müftülüğünce, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Rize Valiliği önündeki tören alanında oluşturulan kitap fuarı ve kermesin açılışına Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Emre Nebioğlu, Abdullah Şen, İl Müftüsü İsmail Yalçın İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve çok sayıda davetli katıldı.

İl Müftüsü İsmail Yalçın, programın açılışında yaptığı konuşmada; Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı hedeflediklerini ifade ederek “Bu yıl Kutlu Doğum Haftasını ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ teması ile icra edeceğiz. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) getirdiği evrensel mesajların, başta ülkemiz olmak üzere bütün Müslümanların güvenine, birliğine, dirliğine ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Yalçın, Kutlu Doğum Haftasına; kitap fuarı, kermes, kan bağışı kampanyası, kutlu doğum aşı, konferans, bayanlara ve çocuklara yönelik programlar tertip edilerek ve şehit aileleri, çocuk evleri, kamu kurumları, STK’lar ve hastanelerde yatan hastalar ziyaret edilerek devam edileceğini de sözlerine ekledi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ta açılışta yaptığı konuşmada; dinimizin tebliğcisi Hz. Peygamber Efendimizin (s.a.v) dünyaya teşrifinin yıldönümü uzunca bir süredir Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde çeşitli etkinlikler kutlandığını belirterek “Bugün de bu etkinliklerden birini Rize’de gerçekleştiriyoruz. Biz yüce bir milletin fertleriyiz. Milleti bir araya getiren çeşitli unsurlar var. Bu unsurlar arasında inanç değerlerimizi, manevi değerlerimizi ve dini duygularımızı saymamız mümkün. Türk milleti, bu topraklardaki varlığını yüzyılları aşan bir tarih süreci içerisinde, milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak sağlamış ve bugünlere ulaşmıştır. Biz, İslam Dininin mensubu bir millet olarak, varlığımızı sürdürürken değerlerimizi korumanın gayreti içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Türk milletini, başka uluslardan farklılaştıran, gelecek ufkunu şekillendiren, iddialı ve umutlu olmasını sağlayan manevi değerlerin oluğunun altını çizen Vali Bektaş, “Umarım bu manevi değerlerimizde, aşınmaları önlemeyi başarırız. Olması gerektiği şekliyle, aşırılıklardan uzaklaşarak, bizim milletimize has anlayışla bu manevi varlığımızı geleceğe taşımayı başarırız” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin, çocuklarımıza bazı değerlerimizi daha iyi anlatmamıza vesile olmasın temennisinde bulunan Vali Bektaş, törene katılan protokol üyeleriyle birlikte kitap fuarı ve kermes çadırının açılışını gerçekleştirdi.