Rize'de yıllar sonra bir araya gelen Yenikale Köyü sakinleri, taşımalı eğitim nedeniyle boş kalan ve harabeye dönen ilkokul binasının tadilatı için kolları sıvadı.

Merkeze bağlı Yenikale Köyü’nde 1969 yılında inşa edilen ilkokul bir süre hizmet verdikten sonra taşımalı eğitim nedeniyle kapandı. İlkokul binası aradan geçen sürede kullanılmayınca harabeye döndü. Okuldan mezun olan Yenikale Köyü sakinleri okul binasının tadilatını yaparak yenilemeye karar verdi. Köyde yaşayanların öncülüğünde sosyal medyada kampanya başlatan Yenikale Köyü sakinleri okuldan mezun yaklaşık 100 kişiye ulaştı. Bu kişilerden kimi maddi kimi ise malzeme yardımında bulundu. 20 dolayında köy sakini de okulun tadilatında gönüllü çalışmak için işe koyuldu. Okulun çürüyen ahşap çatı ve pencerelerini sökerek işe başlayan köy sakinleri sıva, boya ve elektrik işlerinin ardından binayı yenilemiş olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Köy Muhtarı Lütfü Sarı kendisinin'de bu okuldan mezun olduğunu ve hayır sever işadamlarından yardım beklediklerini söyledi. Sarı, "Bizler burada 20 kişilik bir gönüllü köy sakiniyle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ve çalışırken çok duygulanıyoruz" dedi.