Avrupa Rizeliler Derneği’nin organize ettiği etkinlikte bir araya gelen Rizeli hemşehriler, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Almanya-Essen Başkonsolosu  M. Kemal Basa, RİDEF Başkanı  Recep Albayrak’la birlikte  kemençe tulumun yanı sıra Rize mutfağına ait eşsiz lezzetleri tattılar.

 Yeni kurulan derneğin etkinliğinde konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “ Rizeliler, farklı farklı işlerle uğraşırlar, yenilikler ve atılımlar yaparak büyük başarılara imza atarlar. Bugün burada yeni kurulan bir derneğin açılış etkiliğinde olduğu gibi Rizeliler başarılı hikâyeler yazarlar” dedi.



Rize insanını her daim aceleci ve telaşlı olarak tanımlayan Başkan Kasap, insanların böyle davranmasının sebebi olarak da yörenin havasını ve toprağını örnek gösterdi.
Yeşil denince akla gelen ilk yer olarak Rize’yi tanımlayan insanların olduğunu ifade eden Başkan Kasap, “ Yeşili, suyu ve bütün güzellikleriyle Karadeni’in incisidir Rize. CİTY AWARDS 2016”da “ALTINKENT” kategorisinde birinci olan ilimiz ödüle layık görülmüştür. Şu anki gayemiz de türlü ödüllere layık görülen ilimizin tarihi, kültürel ve folklorik yapısını en iyi şekilde kullanmak olacaktır” dedi.



‘56. HAVALİMANI RİZE’YE YAPILACAK’
Rize Belediyesi olarak ilçe belediyeleriyle sürekli diyalog halinde olduğunu anlatan Başkan Kasap, ‘’ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin dünya çapında çok önemli noktaya gelmesi konusunda talimatlar veriyor, yol gösteriyor. Bizler de bu doğrultuda talimatları değerlendiriyoruz, Rize’ye projelerle değer katıyoruz. 56. Havaalanı’nı Rize’ye inşa ediyoruz ‘’ dedi. Havaalanıyla birlikte daha çok turistlik gelirlerin artacağını aktaran Başkan Kasap, bu doğrultu da beş yıldızlı otellerin inşa edildiğini bildirdi. Başkan Kasap, ‘’ Çaydan sonra ön plana çıkan ekonomik değeri en yüksek değer turizmdir’’ dedi.
Ovit Tüneli projesinin sadece Karadeniz için değil Türkiye için büyük bir proje olduğunu ifade eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Sahil Külliyesi projesiyle de Rize’nin geleceğine dolgu alanlarıyla yatırım yaptıklarını söyledi.



Kemençe ve türkülerle hep birlikte hasret gideren, Avrupa’da yaşayan Rizelilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür etti. Başkan Kasap, ‘’Rize Belediye Başkanı olarak sizlerin her zaman hemşehriniz olarak emrinizde olduğumu tahattüt ediyorum ‘’ dedi.
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, dernek buluşmalarının ayrılıkçı yapıdan uzak olduğunu, faydalı işlerin de başlangıcı olarak nitelendirdiğini de sözlerine ekledi.