Türk Kızılayı, Rize Kent Konseyi ve Rize Gençlik Merkezinin düzenlediği Lösemi hastalığına dikkat çekmek, kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destek programı Gençlik merkezinde yapıldı. Programa Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap’ta katıldı.

Türk Kızılayı, Rize Kent Konseyi ve Rize Gençlik Merkezinin düzenlediği Lösemi hastalığına dikkat çekmek, kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destek olmak  ve LÖSEV için bağış yapmak, farkındalık oluşturmak amacıyla Tiyatro Gösterisi ve Kermes ilgi ile izlendi.

Düzenlenen programda Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap, Kan bağışı konusunda çok hassas olduğunu dile getirdi. Bayan Kasap, herkesin de bu konuda hassas olması gerektiğini belirtti.

Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran, Kızılay olarak neler yaptıklarına dair açıklamalarda bulundu. Doktor Baran, Hizmet verdikleri illerin arasında en iyi Rize nin olduğunu söyledi. 18-50 yaş arasındaki sağlıklı her vatandaşın kimliğiyle beraber Kan aracına başvurması halinde, verdikleri kan ile ülkemizde veya dünyanın başka bir ülkesinde bir insanın hayatını kurtarmaya umut olunacağı her bir vatandaşın bu konuya destek olması gerektiğinin altını çizdi.

Program Destek verenlere Plaket, hediye ve çiçek takdimlerinin ardından yapılan kan bağışı ve hazırlanan Kermes in gezilmesi ile sonlandırıldı.