3-7 Eylül 2015 tarihinde Dünya Çay Şampiyonasına ev sahipliği yapan Türk Çay Sektörü yeni bir çalışma başlatarak Türk Çay Kültürü’nün uluslararası arenada tanıtılması ve demleme kültürünün yaygınlaşması için Güney Kore’nin Başkenti Seul de 28 Ekim 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan Dünya Çay Kültürü Sempozyumu ve Naju Şehrindeki Tarım Ürünleri Seminerinde Türk Çay Kültürünü tanıttı.

Seul Türk Büyük Elçiliği’nden Ticari Ateşe M. Alper Attila, Büyük Elçilik 2. Sekreteri Bora Özkul’un de katıldığı Türk Çay Kültürü Sunumu ’nu Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder yaptı.

Dünya Çay Kültüründe çok önemli yeri olan Güney Kore de Türk Çay Kültüründe demleme yoğun ilgi gördü. Çay demlemede kullanılan bakır demlikler, çay için özel dizayn edilmiş ince belli bardak ve çay ikram tepsisi ne konulan bardaklarla tepsinin çevrilmesi ilgi ile izlendi.

Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder, sunumunda dünya çay birliği kurulması ve çayın gençler arasında prestij içeceği olması için çalışılması gerekliliğini dile getirmesi katılımcılar arasında kabul gördü.

Çay sektörünün geniş kitlelere aktarılması ve gençler arasında tüketimlin özendirileceği vurgulandı.   

Seul Türk Büyük Elçiliği ikinci Sekreteri Bora Özkul ve Ticari Ateşe M. Atilla Alper, kültürel aktivitelerin iki ülkenin sosyo-ekonomik gelişimine çok ciddi katkı sağladığını ve çay kültürünün çok yaygın olduğu Güney Kore de Türk Çay Kültürü ile ilgili yapılan sunumun özellikle çay sanayicileri arasında işbirliği ve çay turizminin gelişimine katkı sağlayacağını söylediler.