Rize Valiliği'ne atanan Erdoğan Bektaş 1960 yılında Zonguldak'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimi Trabzon Tonya'da, Liseyi Trabzon'da, Yüksek Öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.

İstanbul'da Avukatlık ve Hakimlik stajı yaptı. İstanbul Valiliği Kaymakam Adaylığı, Söğüt, Aliağa Kaymakam Vekilliği, Mut, Karaçoban, Kurtalan, Osmaneli, Manyas, Söğütlü Kaymakamlığı, Elazığ ve Kırşehir Vali Yardımcılığı, İnegöl Kaymakamlığı, Üsküdar Kaymakamlığı, Muş ve Kastamonu Valiliği görevlerinde bulunan Vali Erdoğan BEKTAŞ, 23.05.2014 tarihli ve 29008 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulunun 21.05.2014 tarih ve 2014/6366 sayılı Kararı ile Manisa Valiliğine atanarak 03.06.2014 tarihinde görevine başlamıştır. Yeni Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ evli ve üç çocuk babası.

VALİ BEKTAŞ HAKKINDA SUÇ SUYURUSU VE İNCELEME

Hatırlanacağı üzere Paralel Devlet Yapılanması" operasyonunda gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılması sonrasında yaptığı açıklama nedeniyleCHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, Erdoğan Bektaş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Manisa’da başörtülü kadınların kelepçeli gözaltına alınmasına yönelik “Toplumda olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların böyle bir işleme tabi tutulmaları üzüntüyle karşılanmıştır” açıklamasında bulunan Vali Erdoğan Bektaş hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Nazlıaka suç duyurusuna gerekçe olarak ise gerekçe olarak, nefret ve ayrımcılık, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu göstermişti.

Valilikten konuyla ilgili özür açıklması yapılsada zamanın İçişleri Bakanı Selami Altınok, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, Manisa ve Eskişehir'deki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonlarında başörtülü kadınlara kelepçe takılması ve İstanbul Beyoğlu'nda gençlere tokat atılmasıyla ilgili inceleme başlatılmıştı,

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştı. İçişleri Bakanı Selami Altınok, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında da "inceleme ve gerekiyorsa soruşturma yapmak üzere" mülkiye müfettişi görevlendirdiğini bildirmişti.

Hatta dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Manisa Valisi'nin kelepçeli gözaltılarla ilgili sözleri için de "Maksadını aşan ifade" değerlendirmesinde bulunmuştu.