Çanakkale Savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57’inci Piyade Alayı Şehitleri için Rize'de de anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Sabah saat 04.20’ de Sahil Camii’nde sabah namazı ile başlayan anma programında Rize İl Müftülüğü tarafından Çanakkale konulu vaazda bulunuldu.

Vaazın ardından katılımcılara Rize Gençlik Merkezi tarafından yöreye özgü yarma çorbası ikram edildi. Sahil Camii önünde toplanan protokol üyeleri, asker ve çok sayıda öğrenci Türk Bayrağı’nı taşıyarak yürüyüş gerçekleştirdi.  Anma programında Rize Gençlik Merkezi üyesi gençler de İslampaşa Portakallık Cami yanında bulunan şehitliği ziyaret ederek dua etti.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik manevi duygular yaşadıklarını belirterek “Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı düzenlenen Vefa Yürüyüşünü manevi duygular içerisinde gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz programa desteklerini veren tüm kurum ve kuruluşlara ve Ecdadımızın izinde Sabah erken saatlerinde katılım sağlayan Asımın nesli öncü gençliğimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yoğun katılımın yaşandığı “Vefa Yürüyüşü” Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.