Rize Gençlik Merkezi 3’üncü Kademe Halk Oyunları Antrenörü Murat Kopuz tarafından geliştirilen ‘Halk oyunları madde kullanımına karşı’ projesi Fındıklı Hasan Kartal Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın GENÇDES programı kapsamında desteklenen etkinliğe Ankara Sanat Kulübü’nden 70, Rize Gençlik Merkezi Halk Oyunları Kulübünden ise 30 olmak üzere toplamda 100 öğrenci katıldı. Etkinlikte ‘Madde bağımlılığına karşı farkındalık dansı, Rize, Ankara Seymen, Reyhani Solo, Trabzon, Gaziantep, Burdur, Sarı gelin solo, Azeri gaval, Aşuk maşuk, İzmir, Artvin, Roman ve Ateş dansı ile semah gösterileri sunuldu.  

Etkinliğe Fındıklı Kaymakam’ı Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bahri Gülal ile çok sayıda vatandaş katıldı.   

Rize Gençlik Merkezi Halk Oyunları Antrenörü Murat Kopuz, proje ile sosyal ve kültürel faaliyet olan halk oyunlarını nesilden nesile aktarma ve gençlere sevdirmenin yanın da farklı illerden gelen öğrencilerin kenti ziyaretlerinin amaçlandığını belirterek “Bu sayede öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, yeni arkadaş çevreleri edinmeleri de sağlanmış oldu. Halk oyunları madde kullanımına karşı sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte ana hedefimiz ise uyuşturucunun zararlarına dikkat çekerek vatandaşların halk oyunları gösterişleri ile bilgilendirilmesini sağlamak oldu. Bizi ağırlayan Fındıklı Kaymakamına ve Belediye Başkanı ile uyuşturucuya karşı büyük mücadele veren emniyet mürdümüz Sadettin Aksoy’a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.