İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde başlayan “Rize Yerel STK Fuarı”nın sahne programına RİKSAD Folklor ekibi damgasını vurdu. Dernek başkanı Murat Kopuz’un bir balıkçıyı canlandırarak başladığı program bıçak gösterisi ile devam etti. Merkez Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu öğrencilerinden oluşan kız folklor ekibinin yöre kültürünü yansıtan sepetler çay makasları orak gibi eşyalarla sahneye girmesi ilgiyle izlenirken folklor gösterisi ile program devam etti.

Gecede Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu tarafından Rize’ye değer katan STK’lara ödül verildi. İlk 5’e girmeyi başaran RİKSAD’ın ödülünü dernek başkanı Murat Kopuz aldı.

RİKSAD Başkanı Murat Kopuz "Rize kültürünü gençlerimize ulaştırabilmek için çıktığımız bu yolda bizlere destek veren, mücadelemizi ödülle taçlandıran herkese teşekkür ediyorum. Dernek olarak yürüttüğümüz 'Anadolu Dansları Madde Bağımlılığı' projemiz ile gençleri folklor çatısında toplamaya çalışıyoruz. Hergün yeni üyelerle güçlenen derneğimiz Rize için gençlik için elinden geleni yapmaya devam edecektir" dedi.