Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Hasan Karal ve Belediye Başkanı  Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’nin önemli yatırımlarından TOKİ – TİMYA Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

Rize’de Kentsel Dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Hasan Karal ve Belediye Başkanı  Reşat Kasap, Yeniköy mahallesinde hayata geçirilecek olan Timya vadisinde Müteahhit firma yetkilisi Engin Zorlu’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 


Firma yetkilisi Zorlu, zemin etütleri, inşaatın yürümesi noktasında çevreye yönelik olarak alınan tedbirler ve benzeri faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Zorlu, çalışma düzeninin oluşturulmasından kısa bir süre sonra törenle temel atma işlemine geçilecektir dedi. 

SAHİL KÜLLİYE PROJESİ İNCELENDİ… 

Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Hasan Karal ve Belediye Başkanı  Prof. Dr. Reşat Kasap, Timya vadisi incelemelerinin ardından, Belediye Başkanı Kasap’ın On numara projeleri arasında yer alan “Sahil Külliye” projesini inceledi. 



Kentin genişleme alanı üzerinde yeni bir merkez olarak öngörülen Rize Sahil Külliye Projesini inceleyen heyet buradan da gece, sahil dolgu alanına geçti.

Dolgu alanında Başkan Kasap, Milletvekilleri Hayati Yazıcı ve Hasan Karal’a Sahil projesiyle ilgili bilgiler aktardı. 

Başkan Kasap, yaklaşık 5 bin metre karelik bir alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ortaya konan projeyle ihaleye hazır hale getirildiğini ifade etti. Daha önce belirlenen dolgu alanında Cami’nin yeni dolgu alanı içerisinde olması kararlaştırıldığını, temel atma safhasına ise önümüzdeki bir iki ay içerisinde kamuoyu bilgilendirilerek geçileceğini söyledi.