RİZE’de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12’inci Bölge Müdürlüğünce ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında şehit düşen kahramanlar için hatıra ormanı oluşturuldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12’inci Bölge Müdürlüğünce Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de şehit düşen kahramanlar için İkizdere Çamlık bölgesinde hatıra ormanı oluşturuldu. Hatıra ormanı için fidan dikim törenine katılan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı açıklamada; “Bütün şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak için oluşturulan bu ormanda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun silah arkadaşları ve vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit düşen bütün kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Hatıra ormanı ağaç dikim törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Kalkandere Kaymakamı ve İkizdere Kaymakam Vekili Sercan Yılmaz, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12’inci Bölge Müdürü Ahmet Usta ile DKMP 12. Bölge Müdürlüğü teknik elemanları, çok sayıda ilkokul öğrencisi ve öğretmenler katıldı.