Proje koordinatörü Öğr. Gör. Osman ALBAYRAK yaptığı açıklamada , Eğitim Fakültesi programlarında Topluma Hizmet Uygulamaları diye bir ders olduğunu ve bu ders kapsamında her yıl fakülte olarak farklı sosyal içerikli projelere imza attıklarını ifade ederek , istedik ki bu yıl da yöremizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak bir proje hazırlayalım. ALBAYRAK hazırladıkları projede Rize merkez olmak üzere tüm ilçelerde ticaretle uğraşan işletme sahiplerine anketler uygulayarak onların E-Ticarete yönelik algı ve tutumlarını ölçeceklerini, elde edilen sonuçlara göre, ihtiyaç duyan işletmelere dijital kimlik kazanmaları yönünde eğitim verileceğini ve E-ticarete adım atmalarını sağlanacağını söyledi.

Hazırlanan projeye, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) ile Rize TÜMSİAD ‘da destek veriyor. Proje ekibinin bu kuruluşlarla yaptığı toplantılarda yürütülecek projenin ayrıntıları görüşüldü. RESOB Başkanı Muhammet Atılgan yaptığı konuşmada , İlimize Bağlı Üniversitemiz öğrencilerinin gerçekleştireceği projenin çok önemli olduğunu ve ilimizdeki ticarete önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Proje ekibi daha sonra Rize TÜMSİAD’la da bir araya gelerek bir toplantı düzenledi. Rize TÜMSİAD başkanı Yaşar DOĞAN toplantıda yaptığı konuşmada Eğitim fakültemizin yürüteceği böyle anlamlı bir projenin kendisini oldukça mutlu ettiğini ve ilimizin ticaret hacmine ve işletmelerin dünya ya açılmasına vesile olacağını ifade etti. Kendisinin de bir E-Ticaret sayfası olduğunu ve bu sayede Norveç gibi dünyanın pek çok ülkesine tasarladığı altınları sattığını söyledi.

Projeye www.rehber.com.tr de destek veriyor. İşletmelerin e-ticarete açılan kapısı özelliğindeki www.rehber.com.tr ceosu Mehmet ÖZDEMİR ‘de yapılan toplantılara katılarak önemli bilgiler verdi. Özdemir, peşimizden Z kuşağı diye tanımlanan yeni bir neslin geldiğini, bu neslin bizlere göre daha çok internetle iç içe olacağını , buna bağlı olarak ticaretten para kazanmak isteyen tüm işletmelerin E-Ticarette yer almalarının bir zaruriyet haline geleceğini söyledi. Bizde istedik ki Rize esnafı bu trendi kaçırmasın ve E-ticarette yerini alsın. Rize’nin bir hemşehrisi olarak bu projeyi önemsiyorum ve tam destek veriyoruz şeklinde konuştu.

Bu proje sayesinde e- ticarete adım atmak isteyen işletmelere www.rehber.com.tr bedava üyelik imkanı sunuyor. Böylece Rize ilimizdeki firmalar internet dünyasına adım atıyor ve bir dükkan sahibi oluyor